Bastaard Barcelona Verdonk

 

Hoezo tof, zo’n camper? Reisverslag de Bastaard – juli-2014, familie Kijser-Verdonk. 

De drie weken op tour met de Bastaard; we zijn met z’n 5-en. Mariëlle en ik, samen met onze drie kinderen, June (11), Didier (9) en Luna (7), op een grande-tour-de-nomade. Vooraf hadden we wel een idee (geen echte planning) van waar naartoe: Barcelona….als we het zouden halen?!

We halen Bastaard op donderdagmiddag 11/07 bij Dave en Marjolijn, een dag eerder dan gepland. Lekker onze eigen spullen erbij en de eerste stop al op een camping in Valkenburg, Limburg. Gewoon om relaxed Bastaard te leren kennen en in te richten. Zelf besteed ik extra tijd aan het eigen maken van de cabine, bijvoorbeeld met kompas & Boeddha. Zoals gewoonlijk hebben we teveel mee en vinden we tekort opbergruimte; toch raken we alles kwijt. De 5 tassen staan op de onderbedden, waar de kinderen slapen. Drie kinderen naast elkaar die daar 3 weken lang heerlijk hebben geslapen; vaak ook onderweg. Wel logisch als we dat “zwerven” zo letterlijk nemen. We hebben achteraf in drie weken tijd ruim 4250 kilometer rondgereden; van de kleinste binnendoor bergweggetjes, tot de snelweg en zelfs wat stukken tolweg. En Barcelona hebben we gehaald! De 40 graden warmte daar ook!!

In verband met de kinderen en het warme weer kiezen we vrijwel elke dag voor een kleine camping, met zwembad. We proberen elke dag zo rond 16h00 op een leuke plek aan te komen en mede dankzij de in Bastaard aanwezige TomTom, de ASCI-gids en onze ‘kennis’ van Frankrijk, lukt ons dit uitstekend. Soms na één nachtje weer verder, soms wat langer op een mooie plek; lekker en gewoon zoals het op dat moment goed voelt.

We rijden via Limburg naar Luxemburg, de (hoge) Alpen, de (haute) Provence, de Camargue, de Pyreneeën, Barcelona, Andorra, de Dordogne, een zuidelijke hoekje Bretagne, Normandië en België naar de laatste slaapplek; Woudenberg op 20 minuten van Amersfoort om Bastaard weer thuis te brengen. Een probleemloze reis, op een klein accupijntje na. Maar, als dat gebeurt op de mooiste camping die je kunt bedenken, is een ‘verplicht dagje extra’ zeker geen straf!!

Onze favoriete campings? Lou Badereu in Cucuron (de haute Luberon, Provence) & camping Pouylebon in de lage Pyreneeën/Dordogne. Een tip om Barcelona te bezoeken is camping 3 Estrellas, aan het strand met een busverbinding naar de stad. De route Napoleon is prachtig!

De Bastaard is inderdaad een fantastische zwerfbus met 5 heerlijke vaste bedden. Geen gedoe met slaapplaatsen klaarmaken, gewoon gaan liggen. Grote pluspunten; de buitenkeuken plus -lamp, het zonnepaneel (we hebben nooit walstroom hoeven gebruiken), TomTommie, de kracht van de motor en de toffe uitstraling (altijd aanspraak van leuke mensen!). Wat nadelen; een nog wat onpersoonlijke cabine (geen koffiebekerhouder!), vrij hoog dieselgebruik en geluidsniveau (is beiden logisch; Bastaard is 36 jaar oud). Het eventuele gebrek aan bergruimte valt goed mee te leven en heeft als voordeel veel “lucht” in de bus, waardoor het nooit benauwd aanvoelt. De Bastaard is een echte mooi weer bus (de zon reisde mee!), hoewel we ook ons in de regen erg goed konden vermaken.

Al met al; een toffe vakantie met een toffe bus! Mede mogelijk gemaakt door Dave en Marjolijn. Een hoogtepunt vormde het schilderen van de vlaggen op de binnenkant van de deur! Leuk idee!!

Frank Verdonk.

Hieronder wat foto’s die we zelf leuk vinden (we hebben er natuurlijk meer…):

 

Verdonk.2014-1 Verdonk.2014-2 Verdonk.2014-3